Chris Breslin obejmuje stanowisko prezesa firmy Premier Farnell

Firma Premier Farnell ogłasza zmianę na czele zarządu - Graham McBeth wycofuje się ze stanowiska prezesa. Jako następcę Grahama McBetha spółka matka, Avnet, przedstawiła Chrisa Breslina, obecnie wiceprezesa ds. produktów globalnych w Premier Farnell. Zwierzchnikiem Chrisa Breslina będzie Pete Bartolotta, dyrektor ds. transformacji w firmie Avnet.

Chris Breslin obejmie nowe stanowisko natychmiast, a Graham McBeth pozostanie w firmie do końca lipca, co pozwoli na precyzyjne przekazanie obowiązków nowemu liderowi. Graham McBeth przejął kontrolę nad spółką Premier Farnell, gdy została przejęta przez Avnet w 2016 roku.

Pod jego kierownictwem firma osiągnęła dwucyfrowy wzrost i rentowność. Chris Breslin dołączył do firmy Premier Farnell w lipcu 2014 r. jako główny specjalista ds. produktów. Rozwinął on znacznie globalną globalny zasięg aktywów i produktów firmy, a także poszerzył ofertę dla klientów, dodając wielu nowych dostawców.

Wcześniej, zanim rozpoczął pracę w firmie Premier Farnell, Chris Breslin spędził pięć lat jako dyrektor operacyjny firmy Crescent Electric Supply Company, jednej z największych hurtowni elektrycznych w Ameryce Północnej, gdzie w ciągu trzech lat znacząco zwiększył zysk operacyjny. Chris Breslin ma ponad 14 lat doświadczenia w branży na różnych stanowiskach kierowniczych.

Elektronika Praktyczna Plus lipiec - grudzień 2012

Elektronika Praktyczna Plus

Monograficzne wydania specjalne

Elektronik lipiec 2020